"Invatatura este un aur care are pret oriunde"

Epictet

"Invatat este omul care nu termina niciodata de invatat."

Lucian Blaga

"N-am invatat niciodata nimic de la oamenii care au fost de acord cu mine."

Dudley Field Malone

Ora parintilor


           Redirectioneaza 2% din impozitul tau pe venit pentru sustinerea proiectelor si actiunilor Asociatiei de Parinti - Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu Rosiorii de Vede!

            Dupa cum bine stiti, in fiecare an statul roman opreste lunar din salariu un impozit, impozitul pe venit.         Este dreptul tau sa alegi, ca cei 2% din impozitul luat de catre stat sa fie directionati catre o entitate non-profit (organizatie non-guvernamentala) care o va ajuta sa realizeze toate actiunile si proiectele viitoare care presupun:

            a)sustinerea, modernizarea, eficientizarea, cresterea eficacitatii si calitatii precum si imbunatatirea continua a invatamantului, in concordanta cu standardele Uniunii Europene si a specificului societatii romanesti, in interesul copiilor din scoala si din invatamantul preuniversitar.
            (b) Sustinerea si promovarea intereselor copiilor si parintilor din invatamantul preuniversitar in relatiile cu profesorii si conducerea scolii, Inspectoratele scolare, Administratiile centrale si locale, sindicatele din invatamant, federatii ale parintilor, alte organizatii nationale si internationale si societatea civila.

            Cum procedez?

            Daca ati realizat in anul 2019 venituri din salarii veti completa declaratia 230, respectiv declaratia 200 dacă ai venituri din alte surse (cedarea folosinţei bunurilor, drepturi de autor, venituri din activităţi independente: avocaţi, experţi contabili, notari publici, medici, auditori, arhitecti, pentru care se  platesc impozit pe venit, etc ).

            Completezi declaratia 230 cu datele tale personale, o semnezi si o depui la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu sau o poti trimite la scoala (Sediul asociatiei fiind in incinta Scolii) urmand ca noi sa le trimitem Administratiei Financiare. Termenul de depunere pentru ambele declaratii este mai 2020. Nu este necesară specificarea sumei  (instituţia fiscală o va calcula şi o va vira conform legii)şi nici ataşarea Fişei Fiscale. Dacă vrei să primeşti veşti din partea Asociatiei de parinti - Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu, te rugăm să completezi şi adresa ta de email. Ne vei ajuta astfel să ţinem legătura cu tine şi să te informăm despre proiectele şi iniţiativele noastre.

            Aceasta donatie de 2% nu te obliga la nimic, nu se ia nici o suma din salariul tau sau din conturile tale bancare, practic iti exprimi optiunea de a spune statului modul in care vrei sa fie cheltuit o parte din impozitul pe venitul realizat de tine.

            MULTUMIM!